Crèdits

El Servidor d’Informació sobre els Efectes del Canvi Climàtic en els Ocells i els seus Hàbitats ha estat desenvolupat gràcies a la col·laboració de centenars d’ornitòlegs que, de forma voluntària, participen en projectes de seguiment d’ocells impulsats per l’Institut Català d’Ornitologia amb el suport de la Generalitat de Catalunya. En aquest marc, el treball conjunt amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya resulta fonamental per tirar endavant amb projectes com aquest.

La creació d’aquest servidor d’informació ha estat possible gràcies al suport econòmic rebut pel Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de la convocatòria de subvencions a associacions i fundacions per al finançament d’actuacions d’educació i sensibilització ambiental en matèria de canvi climàtic per al 2010, any internacional de la diversitat biològica.

Els investigadors responsables de donar a conèixer, mitjançant aquest web, els efectes del canvi climàtic en ocells, pertanyen a Grups de Recerca reconeguts per la Generalitat de Catalunya, han participat en gairebé 20 projectes d'àmbit internacional i han publicat més d'un centenar d'articles en revistes científiques de prestigi. A més, destaca el seu interès per fer arribar els resultats de la recerca al conjunt de la societat. Els participants en el projecte www.ecco.cat han estat: Gabriel Gargallo, Sergi Herrando, Anna Dalmau i Oriol Baltà, i han rebut el suport de Ferran Páramo, Marc Anton, Dani Villero i Lluís Brotons.

El canvi climàtic global que s'està produint és una realitat científicament contrastada. Tenir actituds responsables envers la protecció del clima és clau per al nostre futur.

© 2010 Institut Català d'Ornitologia ICO
Museu de Ciències Naturals, Zoologia, Passeig Picasso s/n, 08003 Barcelona
Tel: 93 458 78 93 Fax: 93 310 49 99 E-mail: ico@ecco.cat
Mapa del web | Crèdits